Care sunt principalele motive pentru care nu reusesc sa-mi vand proprietatea?

Care sunt principalele motive pentru care nu reusesc sa-mi vand proprietatea?

Care sunt principalele motive pentru care nu reusesc sa-mi vand proprietatea?

Cand o proprietate este scoasa la vanzare, principala dorinta este sa se vanda cat mai repede posibil, dar in acest proces intervin mai multi factori care determina timpul de vanzare al unei locuinte.

Pentru a salva timp si bani, majoritatea proprietarilor de locuinte aleg sa apeleze la o agentie imobiliara, iar altii incearca sa-si vanda proprietatile singuri. Cei mai multi proprietari aleg sa apeleze la o agentie imobiliara locala, in timp ce altii aleg sa incerce singuri. Un agent imobiliar cu experienta, detine foarte multe cunostinte despre piata imobiliara locala si va poate oferi sfaturi si solutii  pentru a vinde locuinta rapid si la un pret bun.

Totusi, sunt si alti factori importanti care impiedica vanzarea mai rapida a unei locuinte, pe care ii prezentam mai departe in acest articol.

  1. Pretul cerut pentru proprietate este prea mare

Trebuie sa oferiti pretul corect daca doriti sa atrageti mai multe vizualizari si sa vindeti proprietatea rapid. Cei mai multi cumparatori verifica zilnic proprietati pe site-urile de specialitate, isi stabilesc criteriile de cautare pe baza a ceea ce isi pot permite sa cumpere si adesea folosesc limite superioare pentru a-si defini cautarile. Uneori, aceste limite superioare pot avea un caracter pur psihologic. De exemplu, setarea pretului maxim de 100.000 Euro in optiunile de filtrare ale platformelor imobiliare in loc de 105.000 Euro.

In calitate de vanzatori, sunteti adesea tentati sa adaugati putin in plus la pretul de vanzare corect pentru etapa de negociere, care este atat de importanta. Inainte sa adaugati in plus o suma la pretul corect de vanzare, ar trebui sa va ganditi la barierele psihologice potentiale si sa va asigurati ca proprietatea nu este listata la un pret mai mare fata de pretul zonei, deoarece riscati sa tineti proprietatea blocata pentru o perioada lunga de timp.

S-a dovedit de nenumarate ori ca cea mai rapida cale catre o vanzare reusita este sa va comparati proprietatea cu alte proprietati similare din zona si sa oferiti pretul corect. Cumparatorii cerceteaza deja aceste informatii si, daca locuinta este perceputa ca supraevaluata, nu o veti vinde.

Pretul corect pentru o proprietate trebui sa se stabileasca pe baza unei analize comparative de piata, care compara proprietati asemanatoare tranzactionate in ultima perioada, dar si proprietati care sunt disponibile pe piata, in baza unor criterii precum tipul proprietatii, zona, suprafata, parcare, etc. In urma analizei comparative, este recomandat sa se ofere un interval de pret minim, pret recomandat si pret maxim, din care proprietarul locuintei alege pretul de vanzare in functie de obiectivele sale.

  1. Fotografii putine si de slaba calitate

Daca fotografiile publicate in site-urile de specialitate sunt putine si au o calitate slaba, eventualii cumparatorii isi vor indrepta atentia spre alte proprietati, chiar daca in realitate proprietatea dumneavoastra are mai multe avantaje.

Sfatul nostru este sa alegeti un agent imobiliar care face fotografii profesionale si tururi virtuale 360. Puteti identifica cu usurinta acei agenti imobiliari care fac fotografii si tururi 360 profesionale in timp ce navigati prin portalurile imobiliare.

Inainte de realizarea pozelor proprietatii, totul trebuie sa arate perfect si este recomandat sa apelati o firma care ofera servicii profesionale de curatenie, sa adaugati flori proaspete si alte elemente pentru decor. Aceste lucruri adauga un strop de culoare si arata intotdeauna mai atractiv pentru cumparatori.

  1. Descrierea din listarile online nu ofera detalii importante despre proprietate

Calitatea si numarul fotografiilor se afla in topul importantei atunci cand o proprietate se listeaza online, insa aceastea nu sunt singurele caracteristici importante. Descrierea detaliata a unei listari, are si ea un rol extrem de important in vanzarea unei proprietati.

Daca va hotarati sa apelati la o agentie imobiliara pentru realizarea unei descrieri profesionale, inainte de a semna contractul, asigurati-va ca le verificati listarile actuale pe portalurile online. Daca descrierile listarilor postate de agentie creeaza un sentiment de dorinta, chiar si atunci cand proprietatea in sine nu este cea mai atractiva sau de dorit, atunci este ideal sa apelati la serviciile lor.

  1. Multe vizionari fara vanzarea proprietatii

O multime de vizionari, dar nicio oferta concreta, indica faptul ca problema de baza este legata in mod specific de proprietate. Acestea sunt date bune, deoarece puteti spune in siguranta ca nu depinde de pret, locatie sau vecinatati. Cu toate acestea, exista si alte detalii importante analizate de eventualii cumparatori atunci cand se prezinta la vizualizare.

Unele motive posibile pentru care vizionarile nu se transforma in oferte ar putea fii urmatoarele:

  • casa ta este dezordonata in momentul vizionarii;
  • eventualii cumparatori descopera anumite probleme care nu apar in fotografiile publicate online;
  • exista alte proprietati mai atractive disponibile in zona cu care ati putea concura;
  • aveti animale de companie care ar putea lasa un miros neplacut, sau vecinii detin animale de companie care fac zgomot;
  • programati vizualizarile in orele cele mai aglomerate atunci cand se intorc copii de la scoala sau adultii de la locul de munca, si ati putea reprograma vizionarile pentru un alt moment al zilei cand zona este mai linistita.

Principala problema este ca asteptarile eventualilor cumparatori nu sunt indeplinite, iar agentul dumneavoastra imobiliar va poate ajuta sa completati aceste goluri pentru a preveni acelasi lucru la viitoarele vizionari.

  1. Proprietatea se afla intr-un stadiu avansat de degradare

Un alt factor care contribuie la intarzierea vanzarii unei proprietati poate fi si starea avansata de degradare in care se afla. Chiar daca sunt clienti dispusi sa achizitioneze o locuinta cu multe probleme, si ulterior sa o renoveze, in momentul actual, cei mai multi cumparatori sunt in cautarea unei locuinte in care sa se poata muta in cel mai scurt timp, deoarece majoritatea recurg la o finantare bancara si isi investesc toate economiile cu avansul si incheierea tranzactiei, nemaiavand disponibile resurse financiare pentru lucrari foarte complexe de renovare. Daca din acest motiv nu reusiti sa vindeti, este recomandat sa aduceti cateva imbunatatiri pentru a face proprietatea sa arate mai bine.

Daca vreti sa vindeti o proprietate, va stam la dispozitie. Stabilim data si ora intalnirii, venim la proprietatea dumneavoastra, o analizam si o evaluam, stabilim de comun acord toate detaiile si lansam proprietatea la vanzare.

Daca doriti sa fiti la curent cu cele mai noi proprietati publicate de Agentia Imobiliara MHT Advisers, urmariti-ne pe Facebook sau accesati site-ul nostru mht.ro

MHT Advisers – Agentie Imobiliara Bucuresti Sector 3

Suna

Compare