ITI VINZI SINGUR PROPRIETATEA SAU ANGAJEZI UN AGENT ?

ITI VINZI SINGUR PROPRIETATEA SAU ANGAJEZI UN AGENT ?

Aparent metoda de vanzare „direct de la proprietar” pare o solutie buna, prin care economisesti comisionul dat agentiei imobiliare sau agentului care te reprezinta. Iata cele mai importante motive, pentru care ar trebui sa re-gandesti aceasta optiune :

  1. Agentii imobiliari nu vor promova clientilor lor oferta ta stiind ca nu obtin comision. Chiar daca

un client va insista sa vada proprietatea va fi descurajat de catre agentul imobiliar. Prin urmare, oferta ta va avea expunere redusa pe piata imobiliara si un timp mult mai mare de vanzare.

  1. Agentul imobiliar nu este implicat emotional – ceea ce inseamna ca te va opri din a face greseli

bazate pe emotii, cum ar fi: supraevaluarea proprietatii, refuzul unei oferte sub pretul cerut pentru ca te simti ofensat, sau sa cedezi la o oferta dezavantajoasa pentru ca esti presat sa vinzi. Un agent comunica detasat cu potentialii clienti, fara urme de disperare sau nerabdare, acesta e job-ul lor.  Fara un agent, care are rolul de tampon intre tine si potentialii cumparatori, tu vei fi cel care primeste refuzul potentialilor clienti si feedback-ul negativ al acestora, care este suparator de multe ori. Un vanzator este intotdeauna implicat emotional, de aceea criticile preluate direct de catre agent si prezentate constructiv proprietarului sunt mai usor de “digerat”.

  1. Vanzarile imobiliare sunt un job in sine

Poti fugi de la birou de fiecare data cand cineva doreste sa vada proprietatea? Poti raspunde non-stop la numerele necunoscute care te suna in speranta ca poate fi un cumparator? La sfarsitul zilei, cand vii de la birou, poti aloca zilnic 1-2 ore sa-ti promovezi proprietatea? Chiar stii cum sa-ti promovezi locuinta?

  1. Agentii imobiliari au acces la retele vaste de vanzari imobiliare, unele accesibile numai

profesionistilor. Chiar daca ai o baza de date  cu mii de adrese de mail / numere de telefon / prieteni pe Facebook unde trimiti oferta ta, extrem de putine din aceste contacte sunt potentiali cumparatori. Agentul imobiliar are mii de contacte de potentiali cumparatori reali.

  1. Eliminarea cumparatorilor ne eligibili. Un agent imobiliar evalueaza imediat daca cel interesat

este un potential cumparator, un visator sau un vecin curios. Are experienta si cunostintele  necesare de a pune intrebarile necesare pentru a determina seriozitate, motivatia si disponibilitatea financiara a celui care doreste sa viziteze proprietatea. Aceasta evaluare te scuteste de vizite inutile, deranj la ore nepotrivite, stres si cel mai important iti asigura integritatea ta si a familiei tale. Poti fi sigur ca unul din vizitatorii cei mai simpatici nu este un hot?

  1. Negocierea este o abilitate invatata si exersata. Chiar daca ai abilitati de bun vanzator, nu ai

specializarea negoierilor imobiliare. Un agent experimentat a negociat zeci daca nu sute de vanzari imobiliare in cariera sa. Stie toate trucurile, sesizeaza imediat nervozitatea sau neseriozitatea unui potential comparator.  Ca vanzator, fiind implicat emotional, poti usor sa iei decizii proaste : de exemplu sa te simti ofensat de pretul oferit si sa raspunzi irational. Agentul imobiliar, obiectiv fiind, in situatia unei oferte ofensatoare raspunde profesional “clientul meu refuza oferta dvs initiala dar va face aceasta contraoferta”.

  1. Agentii imobiliari cunosc pulsul pietei, care sunt cererile cele mai frecvente, implicit stiu ce

aspecte merita negociate si unde sa lase castig de cauza cumparatorului.

  1. Expunerea la riscuri juridice si / sau financiare. Desi nu cunosti terminologia documentelor

imobiliare implicate in tranzactie, trebuie sa inteleagi clar si concis ce iti asumi, indiferent ca vinzi sau cumperi o proprietate. Daca inca te mai gandesti sa faci economie la bani, ia in calcul ca unele greseli sau omisiuni din aceste documente te pot costa cat comisionul pe care nu doreai sa-l platesti agentului, uneori chiar mai mult.  Un agent de Reprezentare Exclusiva va revizui toate documentele inainte de semnarea lor. Indiferent ca vinzi sau cumperi o proprietate, agentul de Reprezentare Exclusiva este custodele intereselor tale.

 

MHT Advisers – Agentie Imobiliara Bucuresti Sector 3

Suna

Compare