DE CE SA ANGAJEZ UN AGENT DE REPREZENTARE EXCLUSIVA CAND VREAU SA VAND?

DE CE SA ANGAJEZ UN AGENT DE REPREZENTARE EXCLUSIVA CAND VREAU SA VAND?

Vanzarea unei proprietati reprezinta una din cele mai importante tranzactii financiare din viata unui om, pentru unii chiar cea mai importanta. Indiferent ca este vorba de prima ta garsoniera, de casa parinteasca sau o alta proprietate care nu-ti creeaza nostalgie, vrei sa vinzi la cel mai bun pret posibil.

Daca ai incercat sa vinzi singur, fara succes, ti-ai dat seama ca iti trebuie ajutorul unui agent imobiliar. Timpul tau este limitat iar piata imobiliara are caracteristicile ei pe care nu esti dispus sa le inveti acum pentru ca ai altele de facut.

Majoritatea oamenilor nu cunosc regulile pietei imobiliare si nu sunt familiarizati cu optiunile existente. Interesul fata de acest domeniu apare numai atunci cand vor sa vanda sau sa cumpere o locuinta, moment in care apare intrebarea: sa colaborez cu o singura agentie sau cu mai multe ?

Contractul de Reprezentare Exclusiva nu limiteaza optiunile unui vanzator.

Desi aparent termenul “exclusiv” pare ca limiteaza optiunile, lucrurile sunt exact invers. Acest tip de colaborare iti promoveaza mai eficient proprietatea, iti aduce mai multe sanse de a obtine cel mai bun pret al pietei, iti asigura tranzactionarea in cel mai scurt timp posibil, fara riscuri si fara timp pierdut.

Prin contractul de Reprezentare Exclusiva agentul imobiliar preia toate obligatiile proprietarului: promovarea proprietatii, discutiile telefonice, evaluarea potentialilor clienti, programarea vizionarilor, negocierea pretului, pregatirea dosarului pentru tranzactie, asistenta pana la finalizarea tranzactiei. Agentul de Reprezentare Exclusiva poate colabora cu alti agenti imobiliari pentru gasirea cumparatorului ideal in cel mai scurt timp, fara ca proprietarul sa plateasca nimic in plus. Scopul final al acestei colaborari este ca proprietatea sa fie vanduta la cel mai bun pret, cat mai repede, chiar daca la final comisionul este mai mic (agentul care se ocupa de contract ofera procent din comision). In schimb, proprietarul se angajeaza sa nu mai colaboreze cu alte agentii.

Daca doriti sa fiti la curent cu cele mai noi proprietati publicate de Agentia Imobiliara MHT Advisers, urmariti-ne pe Facebook sau accesati site-ul nostru mht.ro

MHT Advisers – Agentie Imobiliara Bucuresti Sector 3

Suna

Compare