CAT COSTA SA TE MUTI ?

CAT COSTA SA TE MUTI ?

Fiecare mutare (a biroului sau locuintei) implica costuri la care nu te-ai gandit initial sau costuri “ascunse” ale firmei de mutari. Este important sa analizati bine contractul pe care il semnati si sa verificati serviciile de mutari pe care le aveti incluse in pret, in ce conditii cresc costurile si pentru care servicii.

Aspecteale mutarii  care trebuie clarificate si care pot ascunde costuri suplimentare despre care nu stiati si pentru care nu erati pregatiti financiar.

Lipsa locului de parcare sau distanta mare pana la usa de acces. In general evaluarea mutarii se face la adresa de plecare, acolo unde se si gasesc toate lucrurile si in foarte putine cazuri se merge si la adresa de descarcare. Nu uitati sa precizati daca pana la intrarea in imobil este o alee de 10-20 de metri, sau daca nu exista locuri de parcare libere, ori pe acea strada este interzisa parcarea (ca de exemplu pe Bulevardul Magheru sau Calea Victoriei). Pentru a evita costurile suplimentare ocupati-va de rezervarea unui loc de parcare sau obtinerea unui permis de parcare in zonele interzise.

Mutarea urgenta sau intr-o singura zi. Daca va doriti sa terminati repede mutarea si solicitati resurse suplimentare (oameni, masini) pretul creste semnificativ. Pretul unei mutari nu tine cont numai de volumul pe care il aveti de mutat, ci si de numarul echipei pentru incarcarea si descarcarea mobilei dumneavoastra, precum si de numarul sau dimensiunile autoutilitarelor destinate operatiunii dumneavoastra.

Lifturile. Daca firma de mutari nu va intreaba inca de la inceput de la ce etaj se pleaca si la ce etaj se ajunge, precum si daca imobilele sunt prevazute cu lifturi functionale sau nu, indicat este sa le precizati dumneavoastra acest aspect. Este cel mai simplu sa vi se perceapa mai multi bani pentru ca nu exista lift pentru etajul 4 de exemplu, chiar daca nu v-a intrebat nimeni despre acest aspect.

Mai multe opriri presupun costuri mai mari. Precizati de la inceput daca doriti sa descarcati anumite lucruri in drumul spre adresa de descarcare sau daca doriti sa opriti sa mai luati un obiect din drum. In mod normal daca nu exista abateri de la traseu si daca este acelasi etaj sau unul inferior celui de la adresa de descarcare, firma de mutari nu are niciun motiv real sa va solicite un pret mai mare. Dar nu riscati si indicati de la inceput opririle pe care intentionati sa le faceti.

Obiectele voluminoase sau foarte grele.Precizati de la inceput daca mutati pianul sau masa de billiard – sunt obiecte grele si care necesita manipulare speciala, nu intra in lift. Fiti foarte atenti in descrierea obiectelor grele sau voluminoase pe care vreti sa le mutati. Daca lucrurile nu sunt clare, firma de mutari percepe un cost mai mare pentru transportul unor astfel de obiecte.

Lifturi exterioare. Daca stiti de un anumit obiect pe care il aveti in casa sau in cadrul biroului ca a fost urcat cu un lift exterior precizati acest lucru inca de la inceput. Costurile cu inchirierea unui lift nu sunt deloc mici si puteti risca sa nu gasiti in aceeasi zi lift disponibil. Trebuie sa fie ambele servicii programate in aceeasi zi astfel incat nimeni sa nu astepte (alt motiv pentru care veti fi taxat in plus).

 

MHT Advisers – Agentie Imobiliara Bucuresti Sector 3

Suna

Compare