AVANTAJELE REPREZENTARII EXCLUSIVE  IN VANZAREA UNEI PROPRIETATI

AVANTAJELE REPREZENTARII EXCLUSIVE  IN VANZAREA UNEI PROPRIETATI

AVANTAJELE REPREZENTARII EXCLUSIVE  IN VANZAREA UNEI PROPRIETATI (Blog)

Prin contractul de Reprezentare Exclusiva vanzatorul colaboreaza cu un singur agent iar acest agent colaboreaza cu mai multi agenti si agentii imobiliare activi pe piata, impartind comisionul doar cu acela care il ajuta sa finalizeze tranzactia. Astfel, expunerea proprietatii pe piata imobiliara creste considerabil si este realizata in mod controlat si eficace.

Contractul de Reprezentare Exclusiva NU limiteaza optiunile proprietarului, dimpotriva:

1. Agentul de Reprezentare Exclusiva va fi plătit doar pentru rezultate

Astfel TU – proprietar, ai garantia ca agentul ales de tine va face tot posibilul sa-ți reprezinte interesele in cel mai bun mod si isi va folosi expertiza si cunostintele la maxim.

2. Esti avertizat asupra potentialelor capcane

Pretului corect, marja de negociere și pretul final de vânzare.
Toti consideram ca proprietatea noastra este cea mai buna si merita cel mai mare pret al zonei. Iar daca auzim ca vecinul, colegul, etc. a vandut cu pretul”X” vrem cu 15% mai mult… Gandim astfel pentru ca suntem atasati emotional. Agentul de Reprezentare Exclusiva fără să fie implicat emoțional îți va propune un pret de vanzare al proprietatii real, bazat pe o analiza comparativa recenta a imobilului, o analiza de piata bazata pe  ofertele actuale și preturile ultimelor proprietati vandute. Vei primi 3 propuneri de pret pentru listarea proprietatii tale, iar in baza argumentarii fiecareia vei decide singur.

3. Competitie intre potentialii cumparatori

Principalul beneficiu adus proprietarului de catre Agentul de Reprezentare Exclusiva este crearea competitiei pentru pretul maxim intre potentialii cumparatori. Pretul nu trebuie să fie nici prea mic (cumparatorii vor face o ofertă mai mica, dar nici prea mare – cumparatorul se poate retrage).

4. Te ajuta sa maximizezi pretul proprietatii

Asa cum am scris detaliat in “9 lucruri pe care TREBUIE sa le faci cand vinzi o proprietate” momentul pregatirii pentru vanzare a proprietatii este unul foarte importat, care influenteaza perioada de vanzare si uneori chiar si pretul. NU uita: ai o singura sansa pentru a face o impresie buna. Timpul pe care il aloci de la inceput pentru pregatirea locuintei pentru vanzare se va dovedi nepretuit odata ce i se va face publicitate proprietatii. Un agent de Reprezentare Exclusiva stie exact cum trebuie facuta amenajarea pentru vizionare si sedinta foto, ce trage atentia potentialilor cumparatori si colaboareaza cu fotografi profesionisti care vor reuși să scoată în evidentă calitătile proprietătii tale.

5. Promovarea proprietății.

Agentul de Reprezentare Exclusiva are experienta si expertiza de a promova eficient proprietatile– acolo unde trebuie, cum si cat trebuie – si colaboreaza cu diferiti profesionisti pentru a-si atinge obiectivul. Promovarea proprietatii tale va fi optimizata in online si offline  dar si prin alte metode specifice (open-house, bannere, flyere etc.) astfel incat timpul de vanzare sa fie cat mai mic iar pretul obtinut cel mai mare.

6. Comision 0% pentru cumpărator.

Este un argument major pentru potentialii cumparatori interesati de proprietate, peste 63% dintre cumparatori se feresc de plata unui comision sau de colaborarea cu un agent imobiliar. Avand 0% comision pentru cumpărător, creste considerabil rata de conversie de la potential client în potențial cumparator.

7. Selectarea potentialilor cumparatori si vizitarea  proprietatii.

Se evita astfel expunerea casei, vizitele inutile, timpul pierdut in discutii irelevante. DOAR potentialii cumparatori eligibili din punct de vedere financiar vor putea inainta oferta scrisa pentru proprietatea aflata la vanzare. Orice vizita a proprietatii va avea loc în prezența agentului, după evaluarea clientului intr-o discutie anterioara.

8. Colaborare transparenta cu toate agentiile imobiliare.

Reprezentarea Exclusivă inseamna colaborarea cu toata piata imobiliara, in mod transparent si sub coordonarea agentului ales. Proprietarul este scutit de situatia neplacuta cand proprietatea sa apare cu preturi diferite la diversi agenti in speranta de a gasi un cumparator.

9. Consiliere tehnica, juridica și finalizarea cu success a procesului de vanzare.

Tranzactiile imobiliare pot fi complexe, multe obstacole  aparute pe parcurs pot duce la esuarea acesteia chiar si in cazul unui cumparator hotarat. Un agent de Reprezentare Exclusiva va rezolva situatiile neprevazut, scopul lui fiind finalizarea cu succes a tranzactiei, te va consilia in negocierile cu cumparatorul, cu notarul, cu bancile, cu institutile administrative si terte persoane ce sunt implicate în precesul de vanzare.

10. Informarea constanta referitor la campania de promovare și feedback-ul clientilor.

Agentul iti va oferi bi-lunar date concrete referitoare la rezultatele promovarii si feedback-ul clientilor care au vizitat proprietatea, rapoarte și analize periodice despre evoluția pietei imobiliare.

 

MHT Advisers – Agentie Imobiliara Bucuresti Sector 3

 

Suna

Compare