CUM ECONOMISESTI BANI CU MUTAREA?

CUM ECONOMISESTI BANI CU MUTAREA?

Mutarea este o actiune costisitoare. Majoritatea oamenilor nu sunt pregatiti pentru costurile serviciilor oferite de firmele de mutari, sau nu si le permit in intregime. Stiind cat va trebui să cheltuiti, unde puteti economisi, avand bugetul clar conturat va ajuta sa pastrati in buzunar o suma considerabila.

 1. Impachetarea si materialele de protectie. Asigurati-va de la bun inceput ca in pretul oferit de firma de mutarieste inclusa impachetarea mobilei si lucrurilor personale. Cele mai multe si mari costuri sunt ascunse aici. In oferta pe care o primiti poate fi scris protectia mobilei, insa aceasta nu este suficienta, saltelele, canapelele, scaune, mobilier se impacheteaza in folie stretch, televizor/monitor in folie cu bule, vesela in hartie pentru impachetat etc. Daca in oferta de pret se precizeaza ca include impachetarea efectelor personale, asigurati-va ca sunt incluse si materialele necesare: cutii, folie cu bule, folie stretch, banda adeziva. La fel de important cereti cantitatea aferenta fiecaruia dintre aceste materiale, puteti impacheta singur o parte, si puteti lua ambalaje gratis.

 

Negociati cu firma de mutari sa va aduca cutii refolosite de ei si pe care sa le restituiti dupa ce ati despachetat.

 

 1. Ambalaje gratis – Puteti lua cutii de ambalaj de la magazinele din apropiere (de exemplu de la un magazine de vinuri sau o librarie). Sunt curate, rezistente la greutate si au dimensiuni asemanatoare celor folosite de firmele de mutari. Folie cu bule refolosita puteti cere de la magazinele care vand mobilier sau obiecte din sticla.

 

 1. Impachetati singur un volum cat mai mare din ce aveti de mutat. Cartile, obiectele de sticla sau cele fragile, le puteti impacheta si aseza in cutii singur (prietenii va pot ajuta). Veti fi linistit ca sunt in sigurata, le gasiti mai usor cand despachetati si economisiti semnificativ.

 

 1. Imbracamintea si lenjeria in saci de plastic. – La destinatie le distribuiti mai usor in camerele in care vor ramane si urmeaza a fi aranjate. Eliminati costul multor cutii.

 

 1. Hartia tocata de la birou in locul ziarelor, sau a hartiei de impachetat utilizata pentru vesela si obiecte din sticla/fragile.

 

 1. Hainele aflate pe umerase infoliate stretch, in grupuri, pe categorii (rochii lungi, paltoane, bluze, pantaloni). Astfel se sifoneaza mai putin, economie de timp – nu mai trebuie impachetate, se pun rapid pe bara de umerase la noua locatie.

 

 1. Inchiriati un camion sau angajati o firma de mutari? Inchirierea unui camion pare pentru multi mai ieftina decat angajarea unei companii de mutari, totusi, trebuie să tineti cont de cateva aspect esentiale: marimea camionului, dacă aveti nevoie de o asigurare suplimentara si ce alte echipamente (liza, chingi, etc) ar trebui sa inchiriati pentru a va asigura ca mutarea dumneavoastra se desfasoară fara probleme. Si, evident cati cunoscuti puteti mobiliza sa va ajute daca alegeti sa inchiriati camion si daca acestia se pricep sa va mute mobilierul fara avarii.

 

 1. Includeti in bugetul aferent mutarii :
 • materiale de curatenie: servetele, umede, prosop de hartie, spray antipraf, spray de geamuri, lavete etc. (chiar daca ati platit pe cineva sa faca curat inainte, va trebui sa stergeti praful foarte des cand despachetati):
 • mancarea comandata pentru urmatoarele 3-5 zile (si pentru prietenii care va ajuta la despachetat);
 • bani extra pentru:
 • mesterul care iti monteaza corpurile de iluminat (aplice, lustre), tablouri, polite si orice necesita gauri in pereti;
 • curatenia generala dupa despachetare.

Agentie Imobiliara Bucuresti Sector 3 MHT Advisers

Suna

Compare