CUM ALEGI CORECT O LOCUINTA

CUM ALEGI CORECT O LOCUINTA

Ai analizat si comparat mai multe variante corespunzatoare bugetului tau, ai vizionat mai multe zone si locuinte, cercetarea continua. Iata cateva aspecte suplimentarea la care trebuie sa fii atent pentru a face alegerea corecta:

Aspectul si calitatea locuintei

In cazul in care cumperi un apartament intr-un bloc nou verificarile vor fi mai putine insa la fel de necesare. Cere parerea unui mester, inginer constructor, architect referitor la calitatea finisajelor, instalatia electrica si de apa. Chiar daca sunt noi, trebuie sa afli cat de corect au fost realizate si din ce materiale.

Daca ai hotarat sa cumperi un apartament intr-un bloc mai vechi, analizeaza fatada imobilului si cum se prezinta scara blocului. Aceste detalii spun multe, de la calitatea constructiei si a eventualelor lucrari de reabilitare pana la gradul de implicare a vecinilor in astfel de actiuni. Dupa evaluarea vizuala a imobilului, urmeaza vizionarea apartamentului. Verifica daca peretii sunt drepti si fara crapaturi sau strambi și deteriorați, dacă tavanul are urme de umezeala sau mucegai, daca pardoselile sunt bine intretinute. In functie de acestea, iti vei da seama cat de mult trebuie sa investesti in eventualele reparatii, dar și daca exista probleme precum scurgerile instalatiilor de apa, infiltratiile prin acoperis – daca apartamentul se afla la ultimul etaj al blocului – sau vecinii neglijenti.

Nici in acest caz nu trebuie sa ignori instalatiile sanitare sau panoul electric; intreaba cand au fost schimbate ultima oara – te poate ajuta sa evaluezi costul eventualelor reparatii si sa negociezi pretul in functie de asta sau sa eviti achizitionarea unui apartament care nu se afla intr-o stare prea bună.

Asigura-te ca nu au fost facute modificări de compartimentare decat in conformitate cu legea și că proprietarul actual are toate documentele si dovezile acestora, inainte de a cumpara. In caz contrar, vei fi nevoit sa le inregistrezi ulterior si sa platesti sume considerabile pentru cartea funciara si cadastru, pe langa timpul pe care-l vei aloca obtinerii acestor documente.

Detalii despre calitatea constructiei si eficienta termica

Materialele din care este construit imobilul si modul cum este izolat conteaza pentru confortul tau. Blocurile din beton izoleaza termic, mentinand caldura in interior iarna, sunt rezistente la umezeala si ignifuge dar nu izoleaza perfect precipitatiile. In cazul peretilor portanti din beton nu vei putea face modificari de recompartimentare. Blocurile din caramida sunt deasemenea ignifuge, au un grad mai mare de impermeabilitate si izoleaza termic eficient.

Din ce material este construit imobilul și cum este izolat.

Blocurile din beton izolează termic foarte bine și mențin caldura in interior in anotimpul rece, sunt ignifuge si rezistente la umezeala, sunt durabile și rezista in fata unor atacatori precum cele ale rozatoarelor, dar nu izoleaza perfect precipitatiile. Cele din caramida sunt, de asemenea, ignifuge și au un grad mai mare de impermeabilitate, izoleaza termic eficient și sunt ecologice.

Izolatia interioara a apartamentului si cea exterioara a blocului sunt importante pentru ca ele afecteaza consumul de energie si costurile pe care le vei plati.

Verifica lista restantierilor la intretinere – nu ti-ar placea sa ramai fara apa calda si caldura in locuinta desi ti-ai platit cota.

 

Agentie Imobiliara Bucuresti Sector 3 MHT Advisers

Suna

Compare