CE TREBUIE SA EVALUEZI CAND ITI CUMPERI O LOCUINTA

CE TREBUIE SA EVALUEZI CAND ITI CUMPERI O LOCUINTA
  • In primul rand alege locuinta potrivita cu viata pe care o ai acum, nu cea pe care iti doresti sa o ai. Daca in prezent ai un job de la 9 la 18, nu ai copii, te vezi regulat cu prietenii 2-3 seri pe saptamana, este de preferat o locuinta in apropierea unei retele de transport public. Metroul ramane varianta cea mai eficienta si rapida de transport in Bucuresti indiferent de anotimp. Nu trebuie sa te indatorezi impreuna cu toata familia acum pentru vila cu piscina si curte extinsa.  Aceasta poate astepta pana in momentul in care programul tau este mai relaxat, iar veniturile mai comfortabile.

 

  • Daca ai copii (care merg la scoala sau care urmeaza sa mearga la scoala) afla ce gradinite si scoli bune sunt in zona. Multi dintre cei care s-au mutat in afara Bucurestiului petrec zilnic 2-3 ore in trafic cu dusul si adusul copiilor de la scoala si sunt obligati sa-si faca programul dupa programul copilului cu tot cu activitatile extra-scolare incluse.

 

  • Cel mai important factor care da valoare unei locuinte este, dupa cum spunea si Conrad Hilton “locatia, locatia, locatia”. Nu trebuie sa fie cea mai scumpa sau centrala, dar trebuie sa aiba anumite avantaje: liniste, parc in apropiere, piata, transport public, farmacie, curatatorie, cafenele. Nu cumperi doar o locuinta, cumperi un loc intr-o zona, cu avantajele acesteia, care iti economisesc timp, iti ofera comfort si liniste.

 

  • Pentru a afla toate aceste informatii trebuie sa faci o cercetare extinsa si amanuntita. Un agent de Reprezentare Exclusiva te ajuta sa faci alegerea buna, sa-ti gasesti locuinta potrivita pentru tine intr-o zona cu potential – cumpararea unei locuinte este totusi o investitie pe termen lung. Agentul de Reprezentare Exclusiva iti ofera informatii aflate din investigatiile proprii, analiza comparativa de piata si te ajuta sa interpretezi ‘detaliile’ din descrierea proprietatiilor aflate la vanzare.

 

  • Viziteaza zona. Dupa ce ai aflat cat mai multe informatii online, mergi pe teren. Plimba-te pe jos, intra in cea mai simpatica cafenea despre care ai aflat sau pe care o vezi, observa oamenii care locuiesc in zona.

 

  • Afla care sunt planurile de dezvoltare ale zonei, ce constructii urmeaza sa fie ridicate in urmatorii 2-3 ani (cartier de case/blocuri, mall, cladire de birouri). Multi dintre cei care cunosc aceste informatii, se muta mai devreme inainte ca popularitatea zonei si preturile sa creasca. O locuinta cumparata inteligent isi va mari valoarea in timp.

 

MHT Advisers – Agentie Imobiliara Sector 3

Suna

Compare