Apartament in bloc nou sau vechi?

Apartament in bloc nou sau vechi?

Apartament in bloc nou sau vechi? Avantaje si sfaturi de luat in considerare

Inca din anii 2000, in marile orase, s-au dezvoltat ansambluri rezidentiale de catre firme sau investitori privati. Aceste proiecte ne pun in dificultate atunci cand vine vorba de o investitie imobiliara: unde m-as simti mai bine sau unde ar avea mai mult potential apartamentul pe car vreau sa il achizitionez? Decizia nu este usoara, mai ales cand vorbim de alegerea unei locuinte pe termen lung.

Fie ca va indreptati atentia spre un apartament nou construit sau un apartament intr-un bloc vechi, va veti lovi de avantaje privind confortul si nevoile voastre, dar si de aspecte mai putin convenabile stilului vostru de viata.

Mai departe va oferim sfaturi de luat in considerare pentru a lua cea mai potrivita decizie, iar investitia voastra sa va fie pe plac pe termen lung.

1. Spatiu in apartamentul nou vs spatiu in apartamentul vechi

Noile constructii ofera un spatiu mai generos fata de constructiile vechi, fiind concepute si pentru familii cu copii. Raportul dintre suprafata si pret este in proportionalitate directa, astfel cei cu venituri reduse  se pot orienta spre periferia orasului cu tiparul locuintelor anii ’80 – ’90, iar cei cu venituri medii si peste medie pot alege zone semicentrale – centrale cu arhitectura  moderna si spatiu generos.

Compartimentarea difera la locuintele noi, multe sunt construite dupa modelul american cu bucataria intregrata in living. Modelul open space iti ofera si zona de luat masa, nu afecteaza numarul de camere si se pliaza pentru cerintele actuale. Acest tip de bucatarie este torusi si un dezavantaj pentru persoanele care gatesc mult.

Un alt lucru care diferentiaza constructiile noi de cele vechi este dimensiunea bailor. In majoritatea apartamentelor noi, baile sunt mult mai mari fata de apartamentele comuniste. Acest lucru se datoreaza si legislatiei care a impus ca la un apartament de 2 camere, baia trebuie sa fie de cel putin 4,5 metri patrati.

2. Ce ofera un apartament nou vs ce ofera un apartament vechi

Este obligatoriu pentru locuintele noi sa fie izolate termic. Majoritatea dezvoltatorilor aleg polistirenul expandat, care ajuta sa creasca performanta energetice, caldura nu se mai risipeste iar costurile cu intretinerea locuintei sunt mai mici. Totusi, sunt si apartamente vechi care sunt izolate termic ori prin intermediul primariei, ori individual. Este important sa verificati acest detaliu important.

Cand va alegeti o locuinta fie veche sau noua interesati-va de izolatia ignifuga. In mod normal, firmele de dezvoltare serioase asigura termoizolatie ignifuga, care ofera siguranta locuitorilor, iar in cartea tehnica se vor gasi aceste detalii.

Apartamentele noi au incluse in pret centrale proprii, instalatii noi, obiecte sanitare, parchet plus gresia si faianta.

Pentru o buna eficienta energetica este nevoie si de o centrala termica, in care proprietarul sa isi seteze temperatura in functie de preferinte. Darotita izolatiei pierderile de temperatura sunt foarte scazute, confortul in casa este mare si facturile sunt mai mici.

Atunci cand te muti nu vrei sa te gandesti ca trebuie sa schimbi instalatiile electrice, instalatiile sanitare, sa intrii in santier cu renovatul si alte aspecte care iti umbresc toata starea de bine.

Pentru ca dezvoltatorii imobiliari pun la dispozitie un apartament curat si finisat influenteaza preferintele romanilor si ii fac se indrepte spre un apartament nou.

Riscul sa apara o defectiune la instalatiile electrice si sanitare timp de 7-9 ani este foarte mic.

3. Rezistenta in caz de cutremur

Nici un dezvoltator nu face rabat la rezistenta seismica, deoarece acesta garanteaza structura cladirii pe toata perioada de existenta a constructiei, iar aceasta veste buna iti ofera o siguranta mare cand te gandesti la achizitionarea unui imobil nou.

Tot in cartea tehnica a imobilului puteti verifica structura de rezistenta.

Pentru o mai mare certitudine alegeti un imobil de inaltime mica din orasele mari ale tarii.

4. Pozitionarea unei locuinte noi vs locuinta veche

Ansamblurile rezidentiale se lovesc de dificultatea in a gasi terenuri bine amplasate, asa ca multi se orienteaza spre zone periferice si mai putin aglomerate. Un mare plus este ca ansamblurile de acest gen vin la pachet cu parculete amenajate, locuri de parcare, spatii comerciale generoase, gradinite, centre wellness, saloane de infrumusetare si multe altele. Complexul rezidential iti va oferi tot ce ai nevoie pentru a te putea detasa de viata activa a orasului, de zgomotul infernal, de praf si problemele vesnice cu parcarea.

Cu toate acestea, blocul vechi iti ofera o pozitionare centrala, poate chiar ultracentrala, ceea ce reprezinta un avantaj cand este vorba de o investitie. Un apartament intr-o constructie veche nu te face dependent de masina personala, deoarece mijloacele de transport in comun sunt mult mai accesibile fata de o zona rezidentiala noua. Facilitatile includ si amplasarea buna a unitatilor de invatamant, spitalelor si a zonelor de agrement.

Dupa cele prezentate mai sus, indiferent de decizia luata, este important sa verificati toate documentele si sa apelati la o firma imobiliara cu experienta. Un agent imobiliar cu experienta te poate ajuta sa gasesti o locuinta in functie de zona/an constructie/suprafata/pret si multe alte detalii.

Daca doriti sa fiti la curent cu cele mai noi informatii publicate de Agentia Imobiliara MHT Advisers, urmariti-ne pe Facebook sau accesati site-ul nostru mht.ro

MHT Advisers – Agentie Imobiliara Bucuresti Sector 3

Suna

Compare