10 MOTIVE PENTRU A AVEA UN AGENT DE REPREZENTARE EXCLUSIVA LA CUMPARAREA UNEI PROPRIETATI

10 MOTIVE PENTRU A AVEA UN AGENT DE REPREZENTARE EXCLUSIVA LA CUMPARAREA UNEI PROPRIETATI

Cautarea si cumpararea unei proprietati sunt situatii care consuma mult timp, energie si nervi. Cu atatea oferte promovate attractiv este firesc sa eziti, sa iti schimbi des preferintele si chiar sa ai dubii daca faci cea mai corecta alegere de cumparare pentru tine.

Totodata, piata imobiliara este o piata a vanzarilor, prin urmare vei intalni multi vanzatori care promoveaza intens diverse avantaje ale proprietatii lor. Pe scurt, un agent de Reprezentare Exclusiva te ajuta nu doar sa gasesti locuinta potrivita pentru tine ci sa o gasesti in cel mai scurt timp si la pretul corect.

Procesul de a cumpara o locuinta este unul foarte palpitant si in egala masura unul care necesita atentie maxima la detalii. Ulterior aceste detalii te pot costa. Asa cum de cele mai multe ori vanzatorul are un agent de Reprezentare Exclusiva care ii reprezinta interesele si tu in calitate de cumparator ai nevoie de cineva care sa-ti garanteze cel mai bun deal.

Primele 10 motive pentru a angaja un agent de Reprezentare Exclusiva cand cumperi o locuinta:

  1. Este gratis

In  99,9 % din cazuri comisionul il platesti numai la finalizarea tranzactiei. Iar acest agent iti reprezinta interesele si te protejeaza intr-una din cele mai importante tranzactii din viata ta.

  1. Stie ce aspecte sa analizeze la vizionari

Indiferent ca iti cumperi prima locuinta sau a zecea, nu vizionezi si evaluezi proprietati zilnic.  Insa pentru un agent de Reprezentare Exclusiva aceasta este parte din programul zilnic, stie exact la ce detalii sa se uite si constata de la prima vedere care sunt capcanele unei proprietati (desi tu nu le sesizezi) sau ce probleme pot apare (gandaci, igrasie, infiltratii, izolatia acoperisului, vechimea instalatiilor de climatizare / gaze/ electricitate / apa, etc.)

3.Cunoaste in detaliu piata imobiliara

Piata imobiliara difera de la un cartier la altul, de multe ori chiar in zonele aceluiasi cartier exista diferente semnificative de pret in functie de vecinatati, mijloace de transport, etc. Din moment ce sunt atatea diferente pe piata, inca un motiv pentru a angaja un agent de Reprezentare Exclusiva este ca acesta cunoaste in detaliu piata imobiliara si iti poate economisii cateva mii de euro.

  1. Obtine cele mai bune conditii de creditare

Creditele si conditiile finantarilor sunt situatii extrem de complexe si confuze pentru cei mai multi oameni. Agentul de Reprezentare Exclusiva te ajuta la evaluarea corecta si obtinerea celei mai bune finantari pentru situatia ta, explorand alaturi de tine si clarificand diferitele optiuni. In plus te ajuta sa iei cea mai profitabila decizie cu ajutorul unui broker de credite de incredere.

  1. Te scuteste de stress inutil si iti salveaza timp

Coordoneaza vizionarea proprietatilor care te intereseaza – concret, stabileste in locul tau si pentru tine 20 de vizionari, obtinute in urma a 50 de discutii telefonice, calculeaza cel mai eficient traseu in intervalul orar pe care l-ai alocat si iti ofera informatii pertinente despre fiecare proprietate in parte. Toate aceste activitati tie iti salveaza foarte mult timp.

  1. Cunoaste si intelege contractele de vanzare-cumparare imobiliara si verifica corectitudinea si valabilitatea tuturor documentelor implicate.

Chiar daca esti la a zecea cumparare a unei proprietati este putin probabil sa intelegi in detaliu chiar toate clauzele, actualizarile si chichitele unui contract de vanzare-cumparare imobiliara. Este un real ajutor sa ai de partea ta un profesionist care sa te ghideze printre diferitele deadline-uri care trebuie stabilite, situatii neprevazute care pot apare sau documente suplimentare care sunt necesare.

  1. Are acces si cunoaste personal profesionisti din diverse domenii de care vei avea nevoie.

Ingineri cadastristi, structuristi, broker de credite, etc. Sigur, ii poti gasi pe net si singur insa preturile difera considerabil, nu ii cunosti si nu ai nici o garantie de calitatea raportului/serviciilor pe care le primesti.

  1. Va negocia pentru tine si in interesul tau

Cum poti fi sigur ca proprietatea pe care doresti sa o cumperi nu are un pret supra evaluat? Agentul de Reprezentare Exclusiva îți va comunica prețul real de vanzare al proprietatii, in baza unei analize comparative recente a imobilului, analiza de piata bazata pe  ofertele actuale și preturile ultimelor proprietati vandute. Cum piata imobiliara este in mare o piata a vanzarilor, vei intalni multi vanzatori care promoveaza intens diverse avantaje ale proprietatii lor, agentul de reprezentare te va ajuta sa evaluezi correct aceste “avantaje” in raport cu nevoile tale si cu pretul cerut.

  1. Agentul de Reprezentare evita amanarile termenelor / pasilor tranzactiei

Amanarile sunt situatii des intalnite in tranzactiile imobiliare, dar asta nu inseamna ca sunt acceptabile sau ca nu consuma nervi si timp. Sunt zeci de motive din cauza carora apar amanari in tranzactiile imobiliare dar multe dintre ele pot fi evitate angajand un agent de Reprezentare Exclusiva, printre atributiile caruia se numara si mentinerea termenelor stabilite.

  1. Actioneaza ca filtrul tau emotional

Cumpararea unei locuinte este un proces emotional, in care de multe ori facem concesii costisitoare sau ignoram aspecte relevante. Inca un motiv pentru a avea un agent de reprezentare exclusiva – actioneaza ca filtrul tau emotional. Nefiind implicat emotional te scuteste de a lua decizii pripite sau dezavantajoase, expunandu-ti realist argumentele pro si contra pentru fiecare proprietate in parte.

 

MHT Advisers – Agentie Imobiliara Bucuresti Sector 3

Suna

Compare